کد خبر: ۲۰۵۸
۱۴۰۱/۰۷/۱۷ ۰۱:۳۲:۱۰

نقش مربیان مهدکودک در حفظ محیط زیست!/ داستان شنگول و منگول را نخوانید!

کودکان اغلب درک درستی از محیط پیرامون خود ندارند. برای مثال به کودک فقط گفته می‎شود زباله ها ‎و مواد زائد را از طبیعت بردارد و به داخل سطل زباله بیندازد. می ‎کنند.

اما کودک درک درستی از این کار ندارد. براستی چرا کودک این کار را انجام می‌دهد؟ در اینجا مربیان با آموزش به کودکان پیش‎دبستانی و مهد، نکات و توصیه ‌های ‎لازم را به آنها گوشزد

همان‌طور که می‌دانید، بچه‌ها از همان دوران کودکی بازی با آب و خاک را بسیار دوست دارند. اینکه شما بتوانید احساسات لطیف فرزندانتان را تا بزرگسالی حفظ کنید، موضوع بسیار مهمی است.

احساسات لطیف کودکان به حیوانات و گیاهان، درحقیقت کار شما را برای آموزش حفاظت از محیط زیست آسان‌تر می‌کند. رفتارهای بسیار ساده و سرگرمی‌های زیادی برای ایجاد رابطه‌ی مثبت بین محیط زیست و کودک وجود دارد.

کاشت درخت در فضاهای عمومی و نام‌گذاری آن‌ها به اسم بچه‌ها، آبیاری و رسیدگی به گیاهان خانگی همراه کودکان، استفاده از لوازم برقی کم‌مصرف و در ساعات بهینه، مشارکت در فعالیت‌های محیط‌زیستی و... مواردی هستند که با استفاده از آن‌ها می‌توان بچه‌ها را به طبیعت علاقه‌مند کرد. 

چند راهکار برای آموزش حفاظت از محیط زیست به کودکان برای شما عزیزان ارائه دهیم.

20221006_225506

1. آموزش در زمان‌های مناسب

بهترین زمان برای آموزش حفاظت از محیط زیست قرارگرفتن کودکان در موقعیت‌های یادگیری است. احتمالاً تاکنون برایتان پیش آمده که هنگام قدم‌زدن در پارک، شخصی زباله‌اش را روی زمین بیندازد. این موقعیت‌ها می‌توانند فرصت‌های مناسبی برای بحث درباره‌ی طبیعت باشند. در این شرایط با کودکانتان درباره‌ی علل نادرستی این‌گونه رفتارها صحبت کنید.

همچنین وقتی به تفریح می‌روید، از روشن‌کردن آتش خودداری کنید. به‌جای آن از کپسول‌های گازی و... استفاده کنید. اما اگر مجبور به روشن‌کردن آتش بودید، از چوب‌های خشک برای این کار استفاده کنید. سنگ‌گذاشتن دور آتش را نیز به بچه‌ها بیاموزید.

در زمان‌های مناسب از فواید طبیعت و دلایل محافظت از آن برای کودکانتان بگویید. وقتی فرزندانتان را در حال انجام فعالیت‌های مفید زیست‌محیطی می‌بینید، آن‌ها را تشویق کنید. این کار باعث ایجاد حس مثبت و ارزشمند‌بودن در آن‌ها می‌شود.

2. داستان خوانی

برای فرزندانتان داستان‌هایی از حیوانات، گیاهان و اهمیت محیط‌زیست بخوانید. کتاب‌هایی که محور اصلی آن‌ها حفاظت از طبیعت و احترام به حیوانات است، می‌توانند روشی اثربخش در آموزش حفاظت از محیط زیست باشند.

از داستان‌هایی مانند: روباه حیله‌گر، شنگول و منگول و... تحت هیچ شرایطی استفاده نکنید؛ زیرا این قبیل داستان‌ها نگرش بچه‌ها به جانداران را به‌شدت منفی می‌کنند. حتی در بعضی موارد باعث ایجاد حس تنفر به حیوانات می‌شوند.

3. وقت‌گذرانی در طبیعت

به‌جای ماندن در خانه، فرزندانتان را به پارک ببرید. پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری کنید. برای آموزش مؤثر، توضیح‌دادن به‌تنهایی کافی نیست، بلکه اجرای زنده آن تأثیر بیشتری خواهد گذاشت.

با بردن کودکانتان به دل طبیعت، پذیرفتن عادت‌های سازگاری با محیط‌زیست برایشان آسان‌تر می‌شود و علاقه و عشق به طبیعت در وجودشان پرورش پیدا می‌کند.

سعی کنید در فعالیت‌های زیست‌محیطی نیز مشارکت کنید. زباله‌ها را به‌صورت جمعی یا حتی فردی جمع کنید. به‌جای آب‌معدنی از بطری‌های فلزی استفاده کنید. به بچه‌هایتان بیاموزید که مسئولیت زباله‌های خود را بر عهده بگیرند و آن‌ها را در طبیعت رها نکنند.

4. درخت‌کاری

درخت‌کاری یکی از شیوه‌های اثربخش در آموزش حفاظت از محیط زیست است. با این کار بین محیط زیست و کودک ارتباط خوب و مثبتی برقرار می‌شود.

بچه‌ها با درخت‌کاری نه‌تنها آشنایی بیشتری با طبیعت پیدا می‌کنند، بلکه در یک مدت کوتاه خواص سبزیجات را نیز خواهند فهمید.

5. بازیافت زباله‌ها

جداکردن زباله‌های تر‌و‌خشک یکی از کارهای مهمی است که باید به فرزندانتان بیاموزید. از زباله‌ها می‌توان در موارد مختلف، ازجمله برای ساخت کودهای طبیعی و کاردستی‌های هنری زیبا استفاده کرد.

بازیافت، میزان زباله را نیز تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد که این موضوع به حفظ محیط‌زیست کمک بسیار زیادی می‌کند.

6. مهربانی و حمایت از حیوانات

همان‌طور که می‌دانید، مهربانی یکی از ویژگی‌های انسان است که با تمرین تقویت می‌شود. بچه‌ها با تماشای رفتار شما از آن الگوبرداری می‌کنند.

بنابراین، برای آموزش احترام به حقوق حیوانات، خودتان باید با جانداران اطراف مهربان باشید و به آن‌ها آسیبی نرسانید. همچنین در بازی‌های کودکانه می‌توانید طرز برخورد با حیوانات را با بچه‌ها تمرین کنید.

 

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی