کد خبر: ۴۰۷۹
۱۴۰۱/۰۸/۱۵ ۱۰:۰۰:۰۰

عصبانیت در بارداری روی جنین اثر می گذارد؟

عصبانیت در بارداری باعث افزایش فشار خون ، ضربان قلب ، آدرنالین ( Adrenaline ) و اپی نفرین ( Epinephrine ) شده و روند رسیدن خون و اکسیژن به جنین را تحت تاثیر قرار می دهد و این موضوع می تواند سلامت جنین را به خطر بیندازد . در این دوران جنین احساسات و حس های مادر را از طریق مواد شیمیایی در خون دریافت می کند و چون مغز جنین در حال رشد می باشد استرس ، پرخاشگری و عصبانیت بر رشد مغز جنین تاثیر می گذارد . عصبانیت در اوایل بارداری که هنوز سد محافظ بین جنین و مادر شکل نگرفته است تاثیر بیشتری بر سلامت جنین می گذارد ، بنابراین در صورتی که این عصبانیت ادامه دار باشد می تواند عوارض زیر را برای جنین در پی داشته باشد .

یکی از پزشکان متخصص زنان تأیید می‌کند که جنین نه‌تنها تحریکات محیطی را درک و تجربه می‌کند، بلکه احساسات مادر در دوران بارداری مواد شیمیایی خاصی را درون خون او رها می‌کند که این مواد در عرض چند ثانیه از طریق جفت و بند ناف به جنین منتقل می‌شود و می‌تواند روی جنین اثر داشته باشد.

عصبانیت درازمدت در دوران بارداری می‌تواند درنهایت روی کودکی که هنوز متولد نشده است اثر بگذارد و سبب زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس ( تولد زیر ۳۷ هفته)، مشکلات تنفسی یا وزن پایین نوزاد شود.

مطالعات نشان می‌دهد حالتی که روی رحم فشار ایجاد می‌کند، روی وضعیت جنین تأثیر می‌گذارد. کودکانی که مادران‌شان در دوران بارداری، به‌خصوص در ماه‌های ابتدایی، فشار زیادی را تحمل کردند علائم کَج‌خلقی و افسردگی را نشان می‌دهند. همچنین هیجانات بالا در دوران بارداری احتمال تولد کودکان بیش‌فعال را دوبرابر می‌کند.

اگر ترس شما را احاطه کرده، بهتر است به یک متخصص سلامت روان که در مورد موضوعات این‌چنینی در خانم‌های باردار تجربه کافی دارد، مراجعه کنید.

همچنین با پزشک متخصص زنان و زایمان در مورد روش‌های کاهش ترس مشورت کنید و به خودتان یادآوری کنید که مراقبت‌های دوران بارداری در تولد نوزادی سالم و شاد مؤثر است.

20221105_192729

چطور با عصبانیت در بارداری برخورد کنیم؟

روش‌های بسیار ساده‌ای برای کنترل خشم و عصبانیت وجود دارد.

۱. استفاده از تکنیک‌های آرامش‌بخشی

تکنیک‌های سادهٔ آرامش‌بخشی مثل تنفس عمیق یا تماشای تصاویر آرام‌بخش بسیار مفید است. این روش‌ها در کلاس‌های آموزش زایمان هم تدریس می‌شوند. برای این کار می‌توانید:

از دیافراگم خود نفس عمیق بکشید. توجه کنید که این نفس نه‌فقط از قفسهٔ سینه بلکه از اعماق وجودتان بیاید.

زمانی‌که نفس عمیق می‌کشید به خودتان یادآوری کنید که «خونسرد» یا «آرام» باشید.

تمرینات یوگای آرام و ملایم عضلات‌تان را آرام می‌کند و درنهایت احساس بهتری خواهید داشت.

برای اینکه نتیجهٔ بهتری بگیرید، هرروز صبح به مدت ۱۰ دقیقه این تمرینات را انجام دهید. این تمرینات روی حالت روحی شما هم اثر مثبتی دارد.

۲. تغییر شیوهٔ تفکرتان

زمانی‌که عصبانی هستید، تمایل دارید که در مورد موضوعاتی که چندان ضروری نیست صحبت کنید. شما می‌توانید ناامیدی‌های خفتهٔ خود را که به وضعیت شما ارتباطی ندارد، کنار بگذارید.

تمام این موارد می‌تواند روی ارتباط شما با دیگران اثر بگذارد و آن را خراب کند. به‌همین‌دلیل منطقی باشید و صدایتان را پایین بیاورید.

۳. بهبود روابط

در زمان عصبانیت وارد بحث‌های نادرست می‌شویم. این بحث‌ها فقط در روابط‌مان اختلال ایجاد می‌کند و اصلا در دوران بارداری مناسب نیست. سعی کنید تا همیشه آرام باشید و قبل از اینکه چیزی بگویید فکر کنید.

۴. تغییر عادات

سعی کنید شرایطی را که سبب عصبانیت‌تان می‌شود، بررسی کنید و روش‌های برخورد با آن را پیدا کنید.

اگر نمی‌توانید وضعیت را تغییر دهید، درنهایت نوع واکنش خود را به شرایطی خاص یا یک فرد خاص تغییر دهید.

20221105_192729

۵. نگران نباشید

نگرانی یکی از بزرگ‌ترین مواردی است که سبب عصبانیت در بارداری می‌شود. هر چقدر بیشتر نگران باشید بیشتر احساس آشفتگی می‌کنید. این مورد تأثیر مهمی بر واکنش احساسی شما نسبت به اطرافیان دارد.

نگرانی‌هایتان را کنار بگذارید. تمام این نگرانی‌ها در برابر لذتی که در زندگی تجربه می‌کنید، مواردی کوچک و بی‌اهمیت هستند.

۶. رؤیاپردازی

شاید رؤیاپردازی رمانتیک به نظر بیاید، اما تخیلات و رؤیاهایی که از آیندهٔ کودک و نقش مادری خودتان دارید، کمک می‌کند تا احساسات‌تان متعادل شود. رؤیاپردازی در دوران بارداری موضوع نگران‌کننده‌ای نیست.

فقط روی آن لحظه‌ها و صحنه‌هایی که دوست دارید، بعد از پدر و مادر شدن با کودک و همسرتان بگذرانید تمرکز کنید.

تصویرسازی بذر سلامت و شادی را در ناخودآگاه شما می‌کارد و شرایط را برای تبدیل‌شدن به یک فرد شاد فراهم می‌کند.

۷. مراجعه به انجمن‌های حمایتی

اگر نمی‌توانید عصبانیت خود را کنترل کنید ناراحت نشوید. به انجمن‌های حمایت از مادران باردار بپیوندید.

زمانی که احساسات‌تان را با افرادی که شرایطی شبیه به شما دارند، به اشتراک می‌گذارید، می‌توانید به یکدیگر کمک کنید تا به اضطراب و ناخوشی‌ها غلبه کنید. ابتکارات و فعالیت‌های گروهی به مدیریت خشم و عصبانیت کمک می‌کند.

۸. برنامه‌ریزی روزانه

برنامه ریزی روزانه نه‌تنها به شما نظم می‌دهد بلکه با گذشت زمان ذهن شما را تنظیم می‌کند.ِ

به‌طور آگاهانه از جملات مثبتی استفاده کنید تا حال بهتری داشته باشید به‌عنوان مثال بگویید: «در طول روز خوشحال هستم» یا «اجازه نمی‌دهم که تغیرات احساسی روی من تأثیر منفی داشته باشد» یا از جمله‌هایی مانند این استفاده کنید.

این کارها به شما کمک می‌کند تا روی برنامه‌ریزی روزانه خود مصمم باشید. زمانی‌که کاملا خود را مشغول می‌کنید، روز بهتری خواهید داشت.

. انتخاب سبک زندگی سالم

از رژیم‌های مناسب بارداری پیروی کنید. بیشتر از کربوهیدرات و پروتئین استفاده کنید و موادی مانند سبزیجات با برگ‌های سبز، مغزها و نان‌های غنی‌شده را از یاد نبرید.

همچنین در بین وعده‌های غذایی خود از میوه‌های تازه و سالاد استفاده کنید.

علاوه‌براین سعی کنید تا خواب کافی داشته باشید و از مصرف سیگار و مشروبات الکلی خودداری کنید.

ورزش کنید. این‌کار می‌تواند به مدیریت خشم کمک کند. شما با رهایی اندورفین تغییر احساسی مثبت را تجربه می‌کنید.

همچنین سطح انرژی‌تان افزایش می‌یابد که به تسکین شرایطی مانند نفس‌تنگی، یبوست و کمردرد کمک می‌کند.

از این روش‌ها برای غلبه بر عصبانیت ناشی از استرس استفاده کنید. اگر مدیریت خشم برایتان سخت بود باید با درمانگر صحبت کنید.

 

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی