کد خبر: ۱۱۸۱
۱۴۰۱/۰۶/۲۸ ۰۷:۰۰:۰۰

در زمان خرید تخم مرغ به چه نکاتی توجه کنیم؟/ توصیه‌هایی برای نگهداری و پخت تخم‌مرغ

تخم مرغ از جمله مواد غذایی رایج در رژیم غذایی ما ایرانیان و مردم سراسر دنیاست که در کنار خواص بالایی که دارد، لازم است نسبت به سلامت و تازگی آن پیش از مصرف، اطمینان داشته باشیم.

تخم مرغ مصرفی را بهتر است از فروشگاه هایی که از یخچال برای نگهداری تخم مرغ استفاده می کنند، خریداری کنیم.

هرگز تخم مرغ های شکسته، ترکدار و آلوده را خریداری نکنیم، اما اگر در طی حمل به منزل ترک برداشت و یا شکست، محتویات آن را در یک ظرف تمیز و در پوشدار ریخته و در یخچال نگهداری کنیم و طی حداکثر دو روز آن را مصرف کنیم.

بهتر است تخم مرغ های بسته بندی شده به روش بهداشتی را خریداری کنیم.

مشخصات تخم مرغ سالم:

• پوسته بدون ترک، تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد.

• محتویات بدون بوی تعفن و علائم فساد است.

• تخم مرغ سالم در بسته های دارای مشخصات تولید کننده، تاریخ تولید و انقضا عرضه و در داخل یخچال با برودت صفر تا ۴ درجه سانتیگراد نگهداری می شود.

مشخصات تخم مرغ فاسد:

• سفیده صورتی یا رنگین کمان نشانه فساد ناشی از باکتریها است.

•پوسته خارجی در تخم مرغ های فاسد کدر و بدرنگ می شود.

• مخلوط شدن سفیده و زرده تخم مرغ نشانه فساد آن است.

• محتویات دارای بوی تعفن و علائم فساد است.

• کپک زدگی بر روی پوسته خارجی به سرعت به داخل تخم مرغ سرایت می کند و موجب تشکیل لکه های کپک یا قارچ به رنگ های خاکستری، سیاه و قهوه ای می شود که با چشم قابل رویت است.

مشخصات تخم مرغ تازه:

• دارای اتاقک هوایی کوچک است.

• سفیده غلیظ و رقیق از یکدیگر قابل تفکیک است.

• زرده به صورت گرد، کروی و در مرکز تخم مرغ قرار دارد.

• سفیده دارای ظاهری ابری و غیر شفاف است.

مشخصات تخم مرغ کهنه:

• نسبت سفیده غلیظ به سفیده رقیق کاهش می یابد.

• ضخامت غشای زرده کم و زرده استحکام خود را از دست داده و پهن می شود.

• اتاقک هوایی بزرگ می شود (وجود اتاقک هوایی بزرگ، علامت از دست دادن رطوبت داخلی و نگهداری طولانی مدت است.)

• سفیده شفاف نشانه کهنگی تخم مرغ است.

• پوسته خارجی تخم مرغ های کهنه کدر و بد رنگ است.

نحوه شناسایی عملی تخم مرغ کهنه و فاسد

•وقتی تخم مرغ در آب شناور می ماند که اتاقک هوایی آن به اندازه کافی برای شناور نگهداشتن تخم مرغ بزرگ شده باشد و این به مفهوم کهنه بودن آن است. برای اطمینان از فاسد بودن تخم مرغ کهنه آنها را قبل از استفاده در یک ظرف جداگانه بشکنید.

•یک تخم مرغ فاسد چه پخته باشد و یا خام پس از شکسته شدن پوسته بوی نامطبوعی از خود متصاعد می کند.

 

در نگهداری تخم مرغ به چه نکاتی باید توجه کرد؟

بلافاصله پس از خرید تخم مرغ، آنرا به یخچال منتقل کنید.

•تخم مرغ بسته بندی شده را با بسته اصلی آن در یخچال نگهداری کنید.

• تخم مرغ ها را برای نگهداری شستشو نکنید زیرا راه ورود میکروب از طریق منافذ موجود روی پوسته باز می شودو آلودگی به داخل آن راه می یابد.

•بهترین درجه حرارت نگهداری تخم مرغ در یخچال صفر تا ۴ درجه سانتیگراد و رطوبت ۸۵ درصد می باشد.

• گرمای بیش از حد باعث تسریع کاهش کیفیت تخم مرغ می شود که این امر موجب مخلوط شدن زرده و سفیده می گردد.

• تخم مرغ دارای روزنه های بسیاری در سطح پوستة خود می باشد و از این طریق قادر است بو یا آلودگی احتمالی سایر مواد غذایی را به خود جذب نماید ، جهت جلوگیری از این امر بهتر است تخم مرغها را به صورت بسته بندی شده خریداری و آنها را در یخچال نگهداری کرد.

• تخم مرغ تازه را می توان حدود ۴هفته در یخچال نگهداری نمود

•نگهداری تخم مرغ در دمای اتاق به مدت یک روز معادل با نگهداری آن به مدت یک هفته در یخچال است.

• تخم مرغ را باید در طبقات یخچال و در بسته بندی های مخصوص خودشان نگهداری نمود.

• تخم مرغ پخته را می توان تا یک هفته در یخچال نگهداری کرد.

• جهت نگهداری تخم مرغ باید قسمت پهن آن رو به بالا قرار گیرد زیرا در غیر این صورت امکان مخلوط شدن زرده و سفیده وجود خواهد داشت.

• مواد غذایی حاوی تخم مرغ را باید در یخچال (کمتر از ۱۰درجه سانتی گراد) و یا در مکانی گرم با درجه حرارت بیش از ۶۰درجه سانتی گراد نگهداری نمود.

• مواد غذایی حاوی تخم مرغ را حداکثر ۴روز می توان در یخچال نگهداری نمود و باید قبل از مصرف مجدد تا دمای ۷۰درجه

 

در زمان طبخ تخم مرغ چه نکاتی باید مد نظر باشد؟

• از مصرف تخم مرغهای خام به علت احتمال وجود آلودگی و ایجاد مسمومیت غذایی بپرهیزید.

• تخم مرغ را در هنگام مصرف بصورت جداگانه بشکنید تا در صورت مشاهده علائم فساد آن را مصرف نکنید.

•آب پزکردن (بصورت سفیده و زرده کاملا سفت شده) از بهترین روش های طبخ تخم مرغ می باشد.

•حلقه سبز اطراف زرده تخم مرغ آب پز نشانه پختن بیش از حد آن است و دلیل آن ترکیب گوگرد و آهن موجود در زرده می باشد. این رنگ در حالتی که تخم مرغ در آب محتوی آهن زیاد پخته شود نیز بوجود می آید .

•پوسته تخم مرغ آب پزتازه به هنگام پوست کندن از سفیده به سختی جدا می گردد، حال آنکه در تخم مرغی که کهنه باشد پوست کندن به سهولت انجام می شود.

• یکی دیگر از نشانه های تازگی تخم مرغ پخته آن است که زرده در مرکز سفیده قرار دارد، اما در تخم مرغ کهنه زرده در کنار پوسته واقع شده است.

 

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی