7 ماده غذایی برای مقابله با خشکی پوست در فصول سرد

مصرف برخی مواد غذایی که منجر به هیدراته نگه داشتن بدن می شوند و از خشکی پوست در فصول سرد محافظت می‌کنند. ضمن این که مصرف این گونه غذا ها منجر به پدیدار شدن سلول های تازه شده و به دنبال آن بافت پوست یکدست خواهد شد.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت این اقلام شامل موارد زیر است:

میگو: یکی از غذا های دارای بالاترین سطح روی است و منجر به تعمیر پوست با تولید کلاژن می شود. دیگر غذا های غنی از «روی» عبارتند از گوشت گاو، لوبیا و جوانه گندم.

روغن زیتون: حاوی ویتامین E و چربی های اشباع نشده به علاوه اسید های چرب امگا ۳ است و یک نیروگاه تغذیه ای برای حفظ سلامت پوست محسوب می شود. مصرف روغن زیتون پوست را در برابر اگزما و اشعه ماوراء بنفش خورشید نیز محافظت می کند.

خیار: سیلیس، در سبزیجات غنی از آب مانند خیار منجر به افزایش رطوبت و قابلیت ارتجاعی پوست می شود. خیار همچنین سرشار از ویتامین های آ و ث برای تسکین پوست و مبارزه با آسیب های پوستی است.

 ماهی: ماهی های چرب مانند ماهی آزاد، قزل آلا و ساردین حاوی مقادیر بالای اسید های چرب امگا ۳ هستند و مصرف آن ها منجر به حفظ رطوبت و تقویت پوست می شود. کمبود امگا ۳ در مقابل خشکی پوست را به همراه دارد. اگر مصرف ماهی برایتان امکان پذیر نیست، از دانه های بذر کتان و یا گردو برای رساندن امگا ۳ به بدن می توانید بهره بگیرید.

آجیل: سرشار از ویتامین E به عنوان آنتی اکسیدانی است که ناجی محصولات مراقبت از پوست محسوب می شود. ویتامین E محافظ پوست در برابر آسیب های ناشی از استرس اکسیداتیو است و مانند اسید های چرب امگا ۳ منجر به محافظت از پوست در برابر آسیب های اشعه UV خورشید نیز می شود.

آووکادو: مانند آجیل، آووکادو نیز مقادیر بالای ویتامین E و سایر آنتی اکسیدان ها را دارد. این میوه از چربی های اشباع نشده غنی است و مصرف آن منجر به حفظ رطوبت پوست می شود ضمن این که پیری زودرس پوست را به تاخیر می اندازد و فرایند التهاب را در بدن کاهش می دهد.

سیب زمینی شیرین: به همراه سایر محصولات غذایی که حاوی ریشه هستند، غنی از بتاکاروتن و ویتامین آ است؛ یکی از مغذی ترین مواد برای پیشگیری از خشک شدن پوست است. ویتامین آ به تعمیر آسیب ها در سطح بافت و جلوگیری از پیری زودرس پوست کمک می کند.