به گزارش محیانیوز،این طعم و بافت باعث شده که سیر سیاه به عنوان یک ادویه و چاشنی محبوب در غذاهای مختلفی مورد استفاده قرار گیرد.
وقتی پای سیر در میان باشد، همه ما اول یاد بوی بد دهان و بعد خواص زیاد آن برای سلامتی میافتیم. حالا اگر بگوییم یکی از خواص سیر سیاه، سوزاندن چربیهای بدن، باز هم به بوی بد آن فکر میکنید؟
در این مطلب به سراغ سیر سیاه رفتهایم تا با بررسی بیشتر این خوراکی، از خواص و تاثیر آن در سلامتی و لاغری بگوییم.
سیر سیاه نوعی سیر است که از طریق فرآیند تخمیر طبیعی و با قرار دادن سیر تازه در شرایط رطوبت و حرارت متناوب برای مدت زمان طولانی، به دست میآید. این فرآیند باعث تغییر رنگ سفید سیر به رنگ سیاه و تغییر در طعم و عطر آن میشود.
سیر سیاه در طعم کمی شیرینتر و ملایمتر از سیر سفید است و تندی آن چندان اذیتکننده نیست. همچنین نسبت به سیر تازه، بوی زنندهای ندارد. این نوع سیر بهخاطر اینکه کمی مزه شیرینتری نسبت به سیر سفید دارد و البته نرمتر هم شده، به عنوان «سیر کاراملی» نیز شناخته و توصیف میشود.
این نوع سیر علاوه بر طعم و عطر خاص خود، فواید بیشتری برای سلامتی دارد. به عنوان مثال، سیر سیاه حاوی آنتیاکسیدانهای بیشتری است و این احتمال وجود دارد که در مقایسه با سیر تازه، خواص ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد سرطانی بیشتری داشته باشد.
نکته مهم اینجاست که نباید خودتان سعی کنید سیرهای تازه را به سیر سیاه تبدیل کنید، چون فرایند انجام این کار بسیار کنترلشده انجام میشود.
سیر سیاه یکی از اصلیترین غذاهای آسیایی است و طی یک فرآیند تخمیر یک ماهه درست میشود. برای همین اگر کمی درباره غذاهای کره جنوبی یا ژاپن مطالعه کنید، متوجه خواهید شد که تقریباً در تمام دستورغذاهایشان از این ماده استفاده میکنند.
آنتی اکسیدانهای موجود در سیر سیاه، تقریباً دو برابر سیر تازه است که نشان از خاصیت ضدسرطانی این نوع سیر دارد. مقدار بالای آنتی اکسیدانهای سیر سیاه میتواند با رادیکالهای آزاد که علت بروز سرطان میشوند، مبارزه کنند و از بروز بیماریهایی مانند آلزایمر و بیماریهای قلبی جلوگیری کنند.
healthshots میگوید تحقیقات نشان داده که سیر سیاه دارای خواص ضد التهابی قوی است و مصرف آن میتواند در کاهش التهابهای مزمنی مانند التهاب مفاصل، التهاب روده و سایر حالتهای التهابی بدن موثر باشد.
همچنین مصرف سیر سیاه میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. این نوع سیر حاوی ترکیباتی است که میتواند فعالیت سلولهای ایمنی را افزایش داده و بدن را در مقابل عفونتها و بیماریهای مختلف مقاومتر کند.
بهعلاوه سیر سیاه در بهبود سلامت قلب نیز کمککننده است و آنتیاکسیدانهای موجود در آن، ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مانند فشار خون بالا و کلسترول بالا را برای شما کاهش میدهد.
سیر حاوی ترکیبی به نام آلیسین است که معمولاً به محض قرار گرفتن در معرض هوا، شروع به تجزیهشدن میکند. از آنجایی که سیر سیاه تخمیر میشود، این ترکیب بهراحتی در آن بهوجود میآید. این بدان معناست که شما با مصرف سیر سیاه از مزایای آنتی بیوتیکی، ضد قارچی و ضد میکروبی آن که از بدن در برابر عفونتها محافظت میکند، بهرهمند خواهید شد.
سیر سیاه بهعنوان منبعی غنی از ویتامین B6 و C، فیبر، منگنز و کلسیم شناخته میشود که نقش مهمی در کنترل وزن شما دارد. این ماده خوراکی میتواند بهخوبی چربیهای ناحیه شکم را آب کند و نقش فوقالعادهای در سمزدایی بدن داشته باشد.
علاوه بر اینها سیر طبیعتا ادرارآور است، به این معنی که تولید ادرار را در بدن افزایش میدهد و در نتیجه باعث از بین رفتن چربی و دفع میشود.
برخی از ویژگیهای سیر سیاه که به فرآیند لاغری کمک میکند را در ادامه میخوانید:
اگر در مسیر کاهش وزن هستید، سیر سیاه ممکن است تبدیل به بهترین دوست شما شود. این ماده غذایی فوقالعاده،کالری و چربی کمی دارد. در واقع در هر ۱۰۰ گرم سیر سیاه، فقط ۲۱۹ کالری و ۰.۳ گرم چربی وجود دارد.
همچنین، به دلیل طعم خوشآیند و کالری کمی که سیر سیاه دارد، شما میتوانید آن را به راحتی به عنوان طعمدهنده در وعدهها یا میان وعدههای رژیمی خود استفاده کنید.
برخی مواد موجود در سیر سیاه میتواند متابولیسم را تحریک کنند. بالا بردن متابولیسم بدن به معنی سوزاندن بیشتر کالریها و چربیهاست که میتواند در روند لاغری موثر باشد.
سیر سیاه با تاثیرگذاری در کنترل سطح قند خون، به حفظ سطح قند خون ثابت و جلوگیری از افزایش آن کمک کند. هر چه قدر میزان قند خون کنترل شدهای داشته باشید، هوس شما برای ریزهخواری و بیش از حد خوردن مواد غذایی کمتر میشود.
خوردن سیر سیاه نیز مانند هر ماده غذایی دیگری برای برخی از افراد ممنوع است.
بعضی منابع میگویند مصرف سیر خام همراه با آب در اولین وعده صبح تاثیر بسزایی در لاغری دارد. شما میتوانید آن را بهعنوان یک نوشیدنی مصرف کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که مقداری آبلیمو و سیر را به آب گرم اضافه کنید و بلافاصله آن را بنوشید.
اگر نگران بوی بد دهانتان هستید، متخصصان توصیه میکنند که به جای جویدن سیر، آن را مانند کپسول با آب قورت دهید تا از بوی بد دهان و آروغهای عجیب جلوگیری کنید.
علاوه بر این میتوانید سیر سیاه را:
سیر سیاه یک ماده خوراکی است که از تخمیر طبیعی سیر سفید بهوجود میآید و مزهای شیرینتر، ملایمتر و بویی کمتر از سیر سفید دارد. برخی از متخصصان از تاثیر این خوراکی در کاهش وزن و لاغری گفتهاند و توصیه میکنند سیر را همراه با آبلیمو و آب ولرم بنوشید تا تاثیر بیشتری ببینید.
سیر سیاه بهخاطر ترکیبات بسیار مغذی که دارد، از بروز بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری میکند و با خاصیت ضد التهابی به بدن کمک میکند بهتر با بیماریهای عفونی و التهابی مبارزه کند. همچنین این خوراکی در پیشگیری از سرطان نیز اثرگذار است.
سیر سیاه بهدلیل داشتن ویتامینهای B6 و C، فیبر، کلسیم و منگنز منجر به افزایش متابولیسم بدن میشود. درنتیجه با افزایش سوختوساز چربیها در کاهش وزن اثر زیادی میگذارد. مصرف سیر سیاه بهطور مداوم در رژیمهای لاغری میتواند تاثیر آن را چندین برابر کند.
افرادی که حساسیتهای غذایی دارند و کسانی که عمل جراحی در پیش دارند، بهتر است از مصرف سیر سیاه خودداری کنند تا واکنشهای آلرژیک و خونریزیهای زیاد بعد از عمل را کنترل کنند. همچنین نباید این خوراکی را زیاد میل کنید چراکه باعث بروز معدهدرد میشود.