کد خبر: ۶۷۹۲
۱۴۰۱/۰۹/۱۹ ۱۲:۰۰:۴۷

5 خاصیت مبهوت کننده چغندر قرمز برای بدن

چغندر قرمز و آب آن فواید زیادی برای سلامتی بدن دارند که از آن جمله می توان به بهبود جریان خون، کاهش فشار خون بالا و افزایش عملکرد ورزشی اشاره کرد

1. سرشار از مواد مغذی است

چغندرها عمدتا از آب (87٪)، کربوهیدرات (8٪) و فیبر (2-3٪) تشکیل شده اند.

یک فنجان (136 گرم) چغندر آب پز شده حاوی کمتر از 60 کالری است. 3/4 فنجان (100 گرم) چغندر خام دارای مواد مغذی زیر است :

کالری : 43

آب : 88٪

پروتئین : 1.6 گرم

کربوهیدرات : 9.6 گرم

قند : 6.8 گرم

فیبر : 2.8 گرم

چربی : 0.2 گرم

کربوهیدرات ها

 

چغندر خام یا پخته شده حدود 8-10٪ کربوهیدرات دارد. قندهای ساده – مانند گلوکز و فروکتوز – به ترتیب 70٪ و 80٪ کربوهیدرات موجود در چغندر خام و پخته شده را تشکیل می دهند.

چغندر همچنین منبع فروکتان هاست – کربوهیدرات های با زنجیره کوتاه که به عنوان FODMAP طبقه بندی می شوند. بعضی از افراد نمی توانند FODMAP ها را هضم کنند و باعث بروز علائم گوارشی ناخوشایند در آن ها می شوند.

شاخص چغندرقند (GI) 61 است که متوسط ​​ارزیابی می شود، GI معیاری برای افزایش سریع سطح قند خون بعد از خوردن غذاست. از طرف دیگر بار قند خون چغندر فقط 5 است که بسیار کم در نظر گرفته می شود.

این بدان معناست که چغندر نباید تاثیر عمده ای روی سطح قند خون داشته باشد زیرا مقدار کل کربوهیدرات در هر وعده کم است.

فیبر

چغندر از فیبر بالایی برخوردار است و در هر وعده 3/4 فنجانی (100 گرمی) حدود 2–3 گرم فیبر دارد. فیبرهای غذایی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم مهم هستند و با کاهش خطر ابتلا به بیماری های مختلف مرتبط می باشند.

2. غنی از ویتامین و مواد معدنی است

چغندر منبع خوبی از بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است؛

فولات (ویتامین B9) : یکی از ویتامین های گروه B، فولات برای رشد طبیعی بافت و عملکرد سلول مهم است. این به ویژه برای زنان باردار ضروری است.

منگنز : منگنز یک عنصر کمیاب اساسی است که به مقدار زیاد در غلات سبوس دار، حبوبات، میوه ها و سبزیجات یافت می شود.

پتاسیم : رژیم غذایی سرشار از پتاسیم می تواند منجر به کاهش سطح فشار خون و اثرات مثبت بر سلامت قلب شود.

آهن : آهن یک ماده معدنی ضروری است که عملکردهای مهم بسیاری در بدن شما دارد و برای انتقال اکسیژن در سلول های قرمز خون ضروری است.

ویتامین C : این ویتامین شناخته شده یک آنتی اکسیدان است که برای عملکرد ایمنی بدن و سلامت پوست مهم است.

3. حاوی ترکیبات گیاهی مفید برای سلامتی است

ترکیبات گیاهی، مواد گیاهی طبیعی هستند که برخی از آن ها ممکن است به سلامتی کمک کنند.

ترکیبات اصلی گیاهی در چغندر عبارتند از :

بتانین : بتانین رایج ترین رنگدانه چغندر است که مسئول رنگ قرمز آن می باشد. اعتقاد بر این است که مزایای مختلف سلامتی دارد.

ولگاگزانتین : رنگدانه زرد یا نارنجی موجود در چغندر و چغندر زرد.

نیترات غیر آلی : نیترات غیر آلی به مقدار زیاد در سبزیجات برگ سبز، چغندر و آب چغندر یافت می شود که در بدن شما به اکسید نیتریک تبدیل می شود و عملکردهای مهم بسیاری دارد.

نیترات های غیر آلی شامل نیترات ها، نیتریت ها و اکسید نیتریک هستند.

چغندر و آب چغندر به طور استثنایی سرشار از نیترات هستند.

برخی از مردم معتقدند که آن ها مضر بوده و باعث سرطان می شوند در حالی که دیگران معتقدند که این خطر بیشتر با نیتریت های موجود در گوشت فرآوری شده همراه است.

بیشتر نیترات رژیم غذایی (80-95٪) از میوه ها و سبزیجات تامین می شود. از طرف دیگر، نیتریت غذایی از مواد افزودنی غذایی، مواد غذایی پخته شده، غلات و گوشت های فرآوری شده یا پخته شده حاصل می شود.

تحقیقات نشان می دهد رژیم های غذایی غنی از نیتریت و نیترات می تواند اثرات مثبتی بر سلامتی داشته باشد از جمله کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها.

بدن شما می تواند نیترات های غذایی – مانند آنچه از چغندر گرفته است را به اکسید نیتریک تبدیل کند. این ماده از طریق دیواره های سرخرگ شما عبور می کند، سیگنال هایی را به سلول های عضلانی ریز در اطراف رگ های ارسال کرده و باعث آرامش آن ها می شود.

وقتی این سلول های عضلانی شل می شوند، رگ های خونی شما گشاد می شوند و فشار خون پایین می آید.

4. به کاهش فشار خون بالا کمک می کند

فشار خون بالا می تواند به عروق و قلب شما آسیب برساند. علاوه بر این، این یکی از قوی ترین عوامل خطر برای بیماری های قلبی، سکته مغزی و مرگ زودرس در سراسر جهان است.

خوردن میوه و سبزیجات غنی از نیترات معدنی ممکن است با کاهش فشار خون و افزایش تشکیل اکسید نیتریک خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

مطالعات نشان می دهد که چغندرها یا آب آن ها می توانند فشار خون را تا 3-10 میلی متر جیوه در طی مدت چند ساعت کاهش دهند. چنین اثراتی احتمالا به دلیل افزایش سطح اکسید نیتریک است که باعث شل شدن و گشاد شدن رگ های خونی می شود.

5. باعث افزایش توانایی ورزشی می شود

مطالعات متعدد نشان می دهد که نیترات ها می توانند عملکرد بدنی را افزایش دهند به ویژه در طول ورزش های استقامتی با شدت بالا.

نشان داده شده است که نیترات های رژیم غذایی با تاثیر بر کارایی میتوکندری (اندام های سلولی مسئول تولید انرژی) میزان اکسیژن را در طی ورزش کاهش می دهند.

چغندر و آب آن ها اغلب به این دلیل مورد استفاده قرار می گیرند که دارای مقدار زیادی نیترات غیر آلی هستند.

مصرف چغندر ممکن است باعث بهبود عملکرد دویدن و دوچرخه سواری، افزایش استقامت، افزایش مصرف اکسیژن و در کل منجر به عملکرد بهتر ورزشی شود.

عوارض و مضرات چغندر

1. ممکن است باعث سنگ کلیه شود

چغندر معمولا به خوبی قابل تحمل است – به جز در افراد مستعد سنگ کلیه.

مصرف چغندر همچنین ممکن است باعث شود ادرار شما صورتی یا قرمز شود که بی ضرر است اما غالبا با خون اشتباه گرفته می شود.

سبزیجاتی مثل چغندر حاوی مقادیر زیادی اگزالات است که می تواند باعث تشکیل سنگ کلیه شوند. اگزالات همچنین ممکن است در جذب ریز مغذی ها تداخل ایجاد کنند.

سطح اگزالات در برگ ها بسیار بیشتر از خود ریشه است.

2. باعث ناراحتی افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر می شود

چغندر حاوی FODMAP به شکل فروکتان است که کربوهیدرات هایی با زنجیره کوتاه هستند و باکتری های روده شما را تغذیه می کنند.

FODMAP ها می توانند در افراد حساس مانند افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) باعث ناراحتی گوارشی ناخوشایند شوند.

****

چغندر منبع خوبی از مواد مغذی، فیبر و بسیاری از ترکیبات گیاهی است.

از مزایای سلامتی آن ها می توان به بهبود سلامت قلب و افزایش توانایی ورزشی اشاره کرد که هر دو به محتوای نیترات غیر آلی آن ها نسبت داده می شود.

چغندر وقتی در سالاد مخلوط شود شیرین و مخصوصا خوشمزه است.

استفاده از آن ها آسان است، می توان چغندر را به صورت خام، آب پز یا پخته شده مصرف کرد.

 

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی